Skip to content

Празник на черешата в Текирдаг

Родосто или Текирдаг е град в Република Турция, разположен на северния бряг  Мраморно море, на 135 километра от град Истанбул. Градът е административен център на вилаета Родосто.

Ден 1  09.06.2023

Посрещане на туристите в гр. Текирдаг от местния партньор. Разходка по търговската улица посещение на аптека, Джамията построена от Мимар Синан – Хрюстем паша джамия, Етнографският, Архиелогически музей, музея на принц Ракочи и старите дървени къщи. Настаняване в хотел – кратка почивка. Вечерен концерт на известни изпълнители. Свободна програма. По желание и срешу доплащане: организирана вечеря с DJ.

Ден 2 10.06.2023

Закуска. Посещение на МОЛ Текира –  най-големият мол в Европейска Турция – свободна програма. Посещение на Морската градина където се провежда фестивалът – посещение на щандовете с череши и други мероприятия, които се провеждат по време на фестивала. Вечерен концерт на известни изпълнители – свободна програма.  По желание и срешу доплащане: организирана вечеря с DJ.

Ден 3 11.06.2023

Закуска. Отпътуване за гр. Чорлу. посещение на музея на восъчните фигури, къщата-музей на Мустафа Кемал Ататюрк. Шопинг в мол Гранд Арена, Мол Орион и маркет Мигрос -свободна програма. Отпътуванв за фабрика Тач /известна с производството си на пердетa, чаршафи, хавлии, халати и др./ Следобяда отпътуване за България и пристигане около полунощ.

Цена на човек, настанен в двойна стая: 289лв.

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуска в хотел в централната част на града;
 • транспорт с комфортен автобус;
 • посещения по програмата;
 • застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“, с лимит на отговорност € 10 000;
 • представител на Туроператора.

Цената не включва:

 • организирана вечеря с DJ – 46лв. за вечеря, без включен алкохол;
 • допълнителни мероприятия, освен включените по програма;
 • разходи от личен характер.

Доплащане:

 • Единична стая: 77лв.
 • застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ за лица между 65 и 74 навършени години: 4лв;
 • застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ за лица между 75 и 85 навършени години: 9лв.

Начин на плащане: 50% от пакетната цена се заплаща при сключване на договор за организирано пътуване, остатъка от цената се заплаща до 14 дни преди датата на отпътуване.

Допълнително:

*За организиране на допълнителни мероприятия по програмата е препоръчително те да бъдат заявени при сключването на договор за организирано пътуване;

*Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

*Застраховка ,,Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/;

*По желание доплащане за седалка в автобуса, за дете до 4 навършени години – 79лв.;

*Необходими документи за пътуване: задграничен паспорт или лична карта, валидни поне 6 месеца след датата на влизане в страната; За лица под 18г.: задграничен паспорт или лична карта, валидни поне 6 месеца след датата на влизане в страната и нотариално заверена декларация за напускане на страната, ако пътуват с един родител или придружител;

*Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата;

*Туристическата агенция не носи отговорност при забрана на турист за напускане на страната, забрана за влизане в Република Турция или забравени документи;

*Срок за уведомяване за несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;

*Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.