Skip to content

Текирдаг – непозната Турция

Родосто или Текирдаг е град в Република Турция, разположен на северния бряг  Мраморно море, на 135 километра от град Истанбул. Градът е административен център на вилаета Родосто.

Ден 1  

Отпътуване от София в 6.00ч. от Автогара ,,Сердика“ по маршрут Одрин-Люлебургаз. Пристигане в Люлебургаз по обяд, където ще ни посрещне местен екскурзовод. Посещение на 39 Бурда Мол. Отпътуване за Текирдаг /около един час/. Посрещане с вкусовете на сладкарница ,,Шар“, където ще имате възможност да закупите невероятна вкусна турска баклава и други местни десерти. Продължаваме с посещение на  местна аптека за закупуване на  необходими медикаменти, на достъпни цени. Настаняване в хотел 4* в централната част на града. Свободно време и възможност за посещение на Текира Мол /на пешеходно разстояние от хотела/ или по желание: посещение на Винарна ,,Барел“, където ще дегустирате местни вина, спечелили награди на винени изложения.

По желание: организирана вечеря.

Нощувка.

Ден 2

Закуска. Посещение на Археологически музей, Етнографски музей и Музея на унгарския принц Ракоци II. По желание: организиран обяд. Свободно време.

По желание:

1. Посещение на курортно селище Кумба;

2. Организирана вечеря.

Нощувка.

Ден 3

Закуска.  Отпътуване за Чорлу /около 40 мин./ Посещение на  Музея на восъчните фигури и Къща-музей на Кемал Ататюрк. Свободно време в Тренд Арена Мол, магазин Мигрос /хранителен магазин/ и Мол Орион.

По желание: посещение на фабрика ТАС /лидер в производството на спално бельо, завивки, възглавници, одеяла и други/. Отпътуване за София следобяд. Пристигане късно вечерта.

Период: 03.03.2023г. – 05.03.2023г.

*Цена на човек, настанен в двойна стая: 273лв.

*Трети възрастен: 253лв.

*Дете от 0 до 4 навършени години: БЕЗПЛАТНО НАСТАНЯВАНЕ

*Дете от 5 до 11.99г.: 153лв.

*Доплащане за единична стая: 77лв.

Цената включва: транспорт с комфортен автобус, 2 нощувки със закуски в хотел 4* в центъра на града, входни такси на посещаваните обекти по програма, местен екскурзовод на български език, застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност €10 000, представител на Туроператора.

Цената не включва:

*Дегустация на вина във винарна ,,Барел“ – 21лв/ч;

*Посещение на курортно селище Кумба – 14лв/ч;

*Организиран обяд с  4-степенно меню и включени безалкохолни напитки – 31лв/възрастен и 18лв/дете до 11.99г.;

*Организирана вечеря с 4-степенно меню, с включени безалкохолни напитки, жива музика или DJ – 49лв/възрастен и 25лв/дете до 11.99г.;

*Разходи от личен характер.

Начин на плащане: 50% от пакетната цена се заплаща при сключване на договор за организирано пътуване, остатъка от цената се заплаща до 14 дни преди датата на отпътуване.

Допълнително:

*За организиране на допълнителни мероприятия по програмата е препоръчително те да бъдат заявени при сключването на договор за организирано пътуване;

*Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

*Застраховка ,,Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/;

*Доплащане за застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ за деца до 4 навършени години – 4лв.;

*Доплащане за застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“ за лица между 65г. и 74 навършени години – 6лв.;

*По желание доплащане за седалка в автобуса, за дете до 4 навършени години – 79лв.;

*Необходими документи за пътуване: задграничен паспорт или лична карта, валидни поне 6 месеца след датата на влизане в страната; За лица под 18г.: задграничен паспорт или лична карта, валидни поне 6 месеца след датата на влизане в страната и нотариално заверена декларация за напускане на страната, ако пътуват с един родител или придружител;

*Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата;

*Туристическата агенция не носи отговорност при забрана на турист за напускане на страната, забрана за влизане в Република Турция или забравени документи;

*Срок за уведомяване за несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;

*Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.