Skip to content

Нова година в Узбекистан – По стъпките на Пътя на коприната

Ташкент – Самарканд – Ташкент

Програма:

Ден 1 София – Ташкент

Отпътуване в 21:30ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish airlines“. Кацане в Истанбул в 23:55ч. Отпътуване за Ташкент в 1:25ч. и кацане в 7:55ч. с полет на авиокомпания „Turkish airlines“.

Ден 2 Ташкент

Пристигане в Ташкент. Посрещане на групата на летището от представител на партньора ни, трансфер до хотела. Настаняване. Закуска. В 11:00ч. среща с водача в хотела и начало на обиколката на Ташкент (продължителност ~5-6 часа). Стартираме със старата част на град Ташкент: Медресето Кукелдаш (XVI век) е най-голямото от 23те медресета в Ташкент. Разходка из старата част на града – потапяне в атмосферата на средновековието. Комплекс Хаст Имам – религиозният център на Ташкент, едно от светилищата на мюсюлмански свят. Комплексът се състои от медресето Барак-хан (XVI в), джамия Тила Шейх (XIX в.), Мавзолей на Св. Абу Бакр Кафал Шаши, ислямски Институт Имам ал-Бухари, където учат студенти, които в бъдеще стават имами (проповедници); Медресето Муи Муборак (XVI в.) – в превод  ,,свята коса“. Има и богата библиотека от ориенталски ръкописи. В специално помещение на библиотеката се съхранява световноизвестният Коран. Обяд в Националното кафе (включен). Продължаване с  обиколката в модерната част на Ташкент: обиколка на площад Амир Темур, в центъра на който има паметник на великия командир; Театър за опера и балет. Алишер Навои, площад Независимост, Паметник на храбростта (паметник на земетресението от 1966 г.), Музей за приложни изкуства. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 Ташкент – Самарканд – Ташкент

Закуска. В 7:00ч. трансфер до ЖП гарата. В 8:00ч. отпътуване за Самарканд с  високоскоростен влак ,,Афросиаб“. В 10:08ч.  пристигане в Самарканд. Среща с групата на гарата и начало на обиколката на Самарканд (продължителност ~5-6 часа): Мавзолеят Гур-Емир (15 век) – мавзолеят на Тамерлан (Амир Тимур), негов учител Мир Сайид Барак и някои членове на семейството на Тимур. Мавзолей е отличен пример умението на средновековна архитектура. Архитектурен ансамбъл Регистан (включително медресето Улугбек (15 век), Шер-Дор (17 век), Тила-Кари (17 век). Ансамбъл Регистан е изключителен пример за градоустройствено изкуство на Централна Азия. От 2001г. архитектурният ансамбъл Регистан, заедно с други исторически паметници на Самарканд, е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Разходката продължава по живописната алея Ислам Каримов, където има уютни кафенета, магазини за сувенири, работилници. 13:00-14:00 Обяд в националното кафене (включен). Продължаване обиколката с: Джамията Биби-Ханъм (15 век) и Сиаб базар, посещение на копринената буба и фабрика за килими. Тук ще имате възможност да седнете на машина, да увиете кичурите, както и да наблюдавате директно процеса на изработка на килими, да видите техните уникални образци и разбира се ще имате възможност да си поръчате един от тях. Уникалността на този продукт и фабрика също се крие във факта, че материалите за боядисване са направени от естествени багрила: орех, нар, индиго. Трансфер до гарата в 16:00ч. Отпътуване за Ташкент с високоскоростен влак ,,Афросиаб“ в 17:00ч. В 19:10ч. пристигане в Ташкент. Посрещане на групата на гарата и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 4  Ташкент

Закуска.  Свободен ден.  Празнична новогодишна вечеря в хотела (включена). Нощувка.

Ден 5 Ташкент

Закуска. Свободен ден. Нощувка .

Ден 6 Ташкент – София Напускане на хотела до 12:00ч. Трансфер до международното летище и отпътуване за България. Кацане на летище София – ранен следобяд.

28.12.2022г. – 02.01.2023г. – € 1839/ч

Цената е на човек, настанен в стандартна двойна стая и включва: самолетни билети София – Ташкент – София; 4 нощувки със закуски в хотел Courtyard by Marriot 4* или подобен; удобен транспорт с климатик за трансфери от летище/гара и обратно и екскурзии по програмата в Ташкент и в Самарканд; местен водач в Ташкент и Самарканд по програмата; входни такси за архитектурни паметници в Ташкент и Самарканд по програмата; обяди  по програмата; новогодишна вечеря с шоу програма в хотела; билети за влак ,,Афросиаб“ – икономичен клас: Ташкент-Самарканд – Ташкент; застраховка ,,Помощ при пътуване в чужбина“; изпращане на групата от представител на Туроператора.

Цената не включва: напитки по време на храненията по програмата; фото и видео заснемане на паметници; допълнителни лични разходи;  PCR тест; обяди и вечери, които не са включени в програмата; допълнителни мероприятия срещу допълнително заплащане.

Допълнително:

* екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи;

* начин на плащане: 100% при резервация;

*необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;

*доплащане за единично настаняване – 330

*доплащане такса гориво,  в случай че бъде обявена такава;

*възможна е промяна на полетното разписание;

*организаторът си запазва правото да прави промени по програмата