Skip to content

Дунавски приключения

Аниматори, музиканти, инструктори и педагози са подготвили незабравими преживявания с много забавни игри за ума и за тялото, с красиви усещания сред „живата природа“, с приятни поводи за общуване с приятелите и с много, наистина много смях!

Но не и онлайн!

Защото условието е: БЕЗ МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА!

Таблет, лаптоп и дори смартфон – всичко това ще си почива в сейфа до приключване на релакса.

ЕЛАТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ СВЕТЪТ ИЗВЪН ЕКРАНА Е МНОГО ПО-БОГАТ И РАЗНООБРАЗЕН, А ЕМОЦИИТЕ СРЕД ПРИРОДАТА – НЕПОВТОРИМИ!

Детски  лагер

в хотел “Престиж” 3*

гр.Белене

Панорамно разположен на брега на р. Дунав,  хотел „Престиж“ предлага уникален комфорт и спокойствие – на територията на природен парк „Персина“ и  в близост до невероятно красивия беленски архипелаг. Хотелът е идеално място за уикенд, семейна почивка, лов, риболов или конгресен туризъм.

Стаите са климатизирани, като всяка от тях разполага с телевизор, хладилник и кът за сядане.Част от тях са оборудвани с добре обзаведен кухненски бокс и балкон с живописен изглед към река „Дунав“. Баните са снабдени с душ или вана.

Хотелът разполага с модерен ресторант с 110 места, където гостите могат да се насладят на дунавски рибни специалитети или българска кухня. Домакините предлагат широка гама от вина и възможност за винени дегустации (на групи).

Хотел Престиж се намира на 300 метра от центъра на гр. Белене.
Безплатно се предлагат открит сезонен басейн, фитнес център, Wi-FI достъп и частен паркинг.

Хотелът е идеално място за организация на нашето мероприятие!

  Хотел “Престиж” Белене предлага 20 красиви, елегантно обзаведени стаи и апартаменти. Част от които с прекрасен панорамен изглед към река Дунав и остров Персина. Помещения са снабдени със комфортна спалня или с две отделни легла, кабелна телевизия, високоскоростен интернет, баня с вана или душ кабина, санитарен възел.

Комплекса разполага със детски  открит плувен басейн, волейболно и футболно игрище както и зелени площи. Двора е ограден, хотела разполага със спасител, бихме могли да осигурим присъствие на външна охрана, както и на медицинско лице. 

Беленския Дунавски архипелаг, състоящ се от 19 острова (сред които и най-големият естествен дунавски остров Персин, два биосферни резервата (Персински блата и Китка), природна забележителност (източната част на о. Персин), естествени заливни гори, наблюдавани от института по заливните гори във Виена и обекти на програмата „Зелен Дунав“ (островите Китка и Милка, на които гнездят по една двойка морски орли). Заради изключително богатата си и разнообразна флора и фауна, Беленския Дунавски архипелаг се нарежда на второ място след Дунавската Делта по своето екологично значение в целия Дунавски Басейн и затова е известен и като „Малката делта на река Дунав“.

Беленският Дунавски архипелаг е най-големият на Дунав (над 51 000 дка площ и около 18 км дължина), състои от 19 острова: Камен, Голяма Бързина, Малка Бързина (Бързинчето), Милка, Китка( Кичето, Люта), Маргарита, Кукудей, Магареца, Щуреца (Белица), Предел, Персин (о. Белене) и пет румънски острова, един от които се казва Малък Кондур. Нивото и русловите процеси на Дунав непрекъснато променят формата, размерите и местоположението един спрямо друг на 4 – 5 от островите на Архипелага. На 7 август 1944 г. в района на км 574 (при о. Бързина) британски самолети извършват бомбардировка над два немски бойни кораба и един товарен австрийски кораб. Корабите са потопени и в резултат на речните наноси около тях се образуват трите малки безименни острова.

Уникалността и екологичното значение на Беленския Дунавски архипелаг се състои в това, че:

 • това е най-големия дунавски архипелаг, състоящ се от 19 острова, сред които е и най-големият български остров Персин (о.Белене);
 • тук се намират два биосферни резервата – „Персински блата“ и „Китка“, а и целият архипелаг е защитена територия;
 • над архипелага се пресичат пътищата на прелетните птици (Via Pontica и Via Aristoteles), много от които гнездят в резерватите на архипелага;
 • тук е едно от най-интересните места за наблюдение на водолюбивите птици в България;
 • в резервата „Персински блата“ гнездят застрашени от изчезване птици и се срещат редки блатни растения;
 • на островите „Милка“ и „Китка“ гнездят по двойка морски орли – много рядко срещан вид, включен в „Червената книга на България“, в световната „Червена книга на фактите“, в книгата „Застрашени птици в Европа“ и „Червена книга на СССР“;
 • БДА се нарежда на второ място след Дунавската делта по своето екологично значение, което е с европейско измерение.

П Р О Г Р А МА

Деца ( 4г.-7г.)

Ден 1 – Въведение, запознаване.

Име на сесията ЦелОписание
ПристиганеПосрещане на децатаПристигане на децата и посрещане в хотела от инструкторите.
Настаняване, обяд12.30 в ресторанта на хотела   
14.00 ч.Поход до лагера Достигане до лагер „ПРИКЛЮЧЕНЕЦ“, ситуиран в близост до хотелаОрганизиране на игри за запознаване и загрявка.
Откриване и въведение  Запознаване. Програма. Изготвяне на вътрешни правила, кодекс на лагера, задължения и отговорнности.Представяне на програмата. Ролеви игри за изготвяне на правила, разпределение на отговорници по дни.
15.30ч.Връщане в хотела   
16.00ч- 16.30ч.Следобедна закуска На позната територия( хотела) 
17.00-18.00ч.Игри на открито Съвременна приказка. Ролеви игри за осъзнато отношение към природата и нейните ресурсиВъвеждаща информация за района, защитените обекти и природните забележителностти.
19.00ч-20.00ч.Вечеря   
20.00ч.Нощувка   

Ден 2- Приключенски старт

Име на сесията ЦелОписание
07.00ч СъбужданеЗагряващи упражненияСъбуждане. Повишаване на енергията и физически тонус.Упражнения за повишаване на тонуса.
08.00ч-08.45ч. Закуска 
09.00ч.Поход до лагера Достигане до лагер „Сървайвър“Организиране на игри за загрявка и групова динамика.
09.15ч.Изгубеното съкровище Децата трябва да се ориентират в непозната обстановка по обозначителни знациСкрити сред природата ……..
10.00-12.30ч.Лагерни символи.    Създаване на чувство за идентичност и принадлежност към групата. Изготвяне на лагерен тотем.Изготвяне на лагерно знаме и други символи.
12.30ч.Обяд на открито   
13.30-16.00ч.Какъв прекрасен свят Работа с глина, рисуване върху платИзползване на природни ресурси за творчески и креативни игри
16.30ч.Следобедна закуска Закуска на открито 
17.00ч.-18.00ч.Лагерен огън Размяна на дарове.Размисъл, споделяне и оценка на изминалия ден.Дискусия под звуците на музика
18.00ч Връщане в хотелаПриготвяне за вечеря
19.00-20.00ч. Вечеря  
20.00Нощувка  

Ден -3-ти „Дунавски Приключенец, здравей“

Име на сесията ЦелОписание
07.00ч. СъбужданеЗагряващи упражненияСъбуждане. Повишаване на енергията и физически тонус.Упражнения за повишаване на тонуса.
08.00- 08.45 ч.  Закуска 
09.00ч.Плаване до Нови земи Преминаване с кораб по р. Дунав до островаЗапознаване с флората и фауната по р. Дунав, история за острова. Наблюдение на птици
12.30ч  Обяд 
13.30-15.30ч.Какъв прекрасен свят  Работа с глина, рисуване върху платИзползване на природни ресурси за творчески и креативни игри за оцеляване
15.30-16.30ч.Бисквитено чудовище Приготвяне на следобедна закуска 
17.00ч.-18.00ч.Лагерен огън- Размисъл споделяне и оценка на изминалия денДискусия на открито под звуците на музика.
18.00ч.-19.00ч.Приготвяне на вечеря под звездите Вечеря на открито 
20.00ч.Прибиране в хотела Нощувка 

Ден -4ти „Приключенец“

Име на сесията ЦелОписание
08.00ч.ЗакускаСъбуждане и закуска 
09.00ч Поход до лагера Достигане до лагер „Приключенец“ 
09.30-11.00 ч.Завладей острова. Невидимите идват Състезания между лагеритеСъстезания за спечелване тотем за оцеляване.
11.00-12.00ч.Правата на Заека Игра за въображение 
12.30  Обяд в хотела 
13.30-15.00ч.Скъпо дневниче  Време за почивка и истории 
15.30ч.Нове Посещение на древния римски град НовеРазходка в местността, разглеждане на арената за водене на битки
16.30ч.Следобедна закуска   
17.00-18.00ч.Лагерен огън Споделяне, оценка и размисъл 
19.00Вечеря .
20.00чНощувка. 

Ден 5- Заключителна част, отпътуване.

Име на сесията ЦелОписание
08.00Закуска   
Подготвяне на багаж Развитие на чувство за лична отговорност.Събиране и подреждане
 Отпътуване  

П Р О Г Р А М А

Ученици (1-7 клас)

Ден 1 – Въведение, запознаване.

Име на сесията ЦелОписание
ПристиганеПосрещане на децатаПристигане на децата и посрещане в хотела от инструкторите.
12.30ч Настаняване, обяд 
14.00ч-14.30ч.Поход до лагера Достигане до лагер „Приключенец“Организиране на игри за запознаване и загрявка.
14.30-16.00чОткриване и въведение  Запознаване. Изготвяне на вътрешни правила, кодекс на лагера, задължения и отговорности.Представяне на програмата. Ролеви игри за изготвяне на правила, разпределение на отговорници по дни.
16.30ч. Следобедна закуска 
17.00-18.00чДа чуем гласа на всекиЛагерен огънИгра за изграждане на доверие и опознаване.Размисъл, споделяне и оценкаДискусия под звуците на музиката.
19.00ч  Вечеря  
20.00ч.Вечерни занимания Балон парти. Папионки. Задачки- закачки.Ролеви игри. Книги и филми.

Ден 2- Приключенски старт

Име на сесията ЦелОписание
07.00ч.СъбужданеЗагряващи упражнения Събуждане. Повишаване на енергията и физически тонус.Упражнения за повишаване на тонуса.
08.00-08.45ч.Закуска  
09.00чПоход до лагера Достигане до лагер „Приключенец“Организиране на игри за загрявка и групова динамика.
09.15-11.00чПиратски таланти Игри за откриване на личностни таланти и разпределяне в екипи 
12.30чОбяд на открито   
13.30-14.30ч.Във водите на величественияДунава Преминаване с лодки до острова на Оцеляването.Работа с карти, ориентиране, наблюдение и опознаване на природните ресурси, изграждане на лагери.
14.30-16.00Лагерни символиСъздавана на чувство за идентичност и принадлежност към групата. Изготвяне на лагерен тотем. Изготвяне на лагерно знаме и други символи.
16.00-17.00От вода към огън   
16.30ч.Следобедна закуска Следобедна почивка по водите на р. Дунав  
17.00-18.00чЛагерен огън Размисъл, споделяне, оценкаРефлексия, дискусия и оценка на изминалия ден под звуците на музика.
18.00-19.00Куиз за храната Приготвяне за вечеря. Викторина за набавяне на ресурси 
19.00ч.Вечеря Вечеря под звездите. 
20.00ч.Вечерни заниманияРазкази край огъня 

Ден -3-ти „Дунавски Сървайвър“

Име на сесията ЦелОписание
07.00 Събуждане.Загряващи упражненияСъбуждане. Повишаване на енергията и физически тонус.Упражнения за повишаване на тонуса.
08.00-08.45чЗакуска Закуска  
09.00-09.30чПоход до лагера Достигане до лагер „Приключенец“Организиране и групова динамика.
09.30-10.30Плаване до нови земи Преминаване с лодки до Острова на оцеляванетоЗапознаване с флората и фауната по р. Дунав.
10.30-12.00чСъздаване на съкровища Игри за развитие на творчеството и креативността.Използване на природни ресурси за творчески и креативни игри за оцеляване.
12.00-12.30ОбядЛагерен обяд, приготвен на открито 
 13.30-18.00чПазар на съкровищата  Неформални игри за развитие на търговски умения, комуникация. 
16.30Следобедна закуска Приготвяне на островитянска следобедна закуска. 
18.00-19.00чОт вода към огънПрибиране в хотела 
19.00ч-20.00ч. Вечеря  
20.30ч  Диско парти. Мис и Мистър „Приключенец“Много музика и танци

Ден -4ти „Приключенец“

Име на сесията ЦелОписание
08.00-08.45ч.Закуска  
09.00-09.30чПоход до лагера Достигане до лагер „Приключенец“ 
09.30-12.00чИгра за Абигейл, Стъпка напред. Скритото съкровище Игри за вземане на решения, осъзнаване ценности. 
09.30-12.00чПлаване до Нови земиБиоразнообразие -птициПреминаване с кораб до островаРазглеждане на острова. Запознаване с флора и фауна по р. Дунав. Наблюдаване на птици.
12.00-12.30ч.Прибиране в хотела    
12.30-13.30чОбяд   
13.30-15.30ч.Създаване на идеалното общество  Игра за развитие на креативността и творческото  мислене.Работа по групи.
15.30ч.НовеПосещение на древния римски град Нове.Разходка в местността, разглеждане на арената за водене на битки.
16.30ч. Следобедна закуска 
18.00ч.Прибиране в хотела Придвижване с организиран транспорт от гр. Свищов до гр. Белене 
19.00чВечеря   
20.00Вечерни занимания Караоке парти 

Ден 5- Заключителна част, отпътуване.

Име на сесията ЦелОписание
08.00-08.45чЗакуска   
Подготвяне на багаж Развитие на чувство за лична отговорност.Събиране и подреждане
Отпътуване   

Дати за провеждане  – по избор /от понеделник до петък/ и след пътвърждение

Цена: по договаряне и в зависимост от броя деца

На 15 деца един ръководител се настанява безплатно.

Цената е на човек за пакет.

Цената включва:

 • 4 нощувки на база пълен пансион – изхранването е съобразено с възрастовата група и включва следобедна закуска за всички деца;
 • Транспорт от и до София с лицензиран автобус;
 • Застраховка;
 • Занимания с аниматори;
 • Диджей ;
 • Плаване с корабче 2ч с капитан и спасител;
 • Материали за работилниците;
 • Посещение на древния римски град Нове;
 • Спасител на басейна;

Осигуряване на медицинско лице  и допълнителна охрана е по договаряне.

Подаръци:

 • Посещение на Плевенска панорама;
 • Сух пакет на връщане.
 • Зареждане с вода и в двете посоки
 • Подарък-изненада

Цената не включва:

            Разходи от личен характер

Минимален брой деца за провеждане на лагера – 45 деца при 5 дневен престой

На всеки родител се предоставя пълната програма заедно с декларацията.

Начин на плащане: при резервация се заплаща 40% от стойността на пакета и остатъка 30 дни преди заминаването на групата.

Програмата се изпълнява съобразно НАРЕДБАТА за детските и ученическите туристически пътувания с обща цена/Приета с ПМС № 365 от 21.12.2016 г.

ЗАБЕЛЕЖКИ :

 • Предложението за детски лагер  е валидно за деца до 7 клас
 • Децата трябва да носят удобни обувки, дълги понталони и блузи с дълъг ръкав
 • Настаняването е в двойни стаи с две редовни и едно допълнително легло, и в апартаменти, с три допълнителни легла.
 • На разположение на децата има малки или средни кърпи.
 • Посоченото меню е примерно и подлежи на промяна спрямо предпочитания –

ПРИМЕРНО МЕНЮ

 Първи денВтори денТрети денЧетвърти денПети ден
Закуска с включена топла напитка –опъл шоколад или чай Солена( кашкавал и шунка)   и сладка палачинка (шоколад и конфитюрПринцеси с кайма и кашкавал, Мини банички + френски кроасан със шоколадБъркани яйца със шунка и кашкавал
Обяд- с включена водаПилешка супаМусакаПлодова салата, Супа топчетаПиле с оризШоколадов десертПостна супа Свинско с КартофиМляко с конфитюр или плодове и медСупа от месо (свинско) Пиле със зеленчуци Мляко с ориз  
Следобедна закуска КексПлодовеБисквитена торта Плодове 
Вечеря с включена вода Салата  мултивитаминиПилешка пържола с гарнитура оризПлодовеСалата ПОПАЙ МОРЯКА (зелена салата с дресинг, спанак, моркови маслини и репичка), Кебабче и кюфте + пържени картофиПортокалов десертСалата приключение (домати, краставици, снежанка, морков и чушка) Пилешко бутче с картофиПлодова салатаСалата зеле и моркови Свинско по манастирски ( с микс зелечуци тип яхния)Плодове