Skip to content

Родопска приказка


РОДОПСКА ПРИКАЗКА

Златоград, Перперикон, Татул, Широка Лъка, Бачковски манастир

София – Перперикон – Златоград – Бачково – София

1 ден Отпътуване в 7:30 часа от площад „Александър Невски“ (зад катедралния храм, от страната на ул. „Оборище“), в 9:30 часа от Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои – Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ден Закуска. 8:00 часа – пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите – „Успение Богородично“. Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин – екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед – отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на площад „Александър Невски“ вечерта.

Дата и цена 2015:

22.08 – 99лв/ч /ограничени места/

03.10 – 99лв/ч

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус, 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград; посещение на Перперикон и Татул; пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка; посещение на Бачковски манастир; екскурзоводско обслужване на български език; ДДС.

Цената не включва:Входни такси за музеи и обекти, включени в програматаОбяд, вечеря, кафе и други напитки; разходи от личен характер.

ОТСТЪПКИ
Деца 2-12 г., настанени в стаята на родителите си   10 лв.
Ученици 13 – 18 г.   5 лв.
Студенти до 25 г.   5 лв.

За тръгване от Пловдив – 89лв/ч

 

 

Фотогалерия

Родопска приказка