Skip to content

Очарованието на Шри Ланка

1-ви Ден 02.11.2016: София – Истанбул

Отпътуваме от летище София в 21:35 часа за Истанбул. Пристигаме в 23:10 часа.

2-ри Ден 03.11.2016: Истанбул – Коломбо

Излитаме в 01:05 часа. Пристигаме в 15:25 часа в Коломбо. Дружелюбно посрещане на летището от местната фирма партньор. Трансфер и настаняване в хотел PEGASUS REEF 4* – http://www.pegasusreefhotel.com/  . Вечеря и нощувка в хотела.

3-ти Ден 04.11.2016:  Коломбо – Дамбула – Национален Парк Минерия – Кандалама

Закуска. Сутринта заминаваме за Дамбула – (част от Световното наследство на ЮНЕСКО) – известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда.

Продължаваме към Национален Парк Минерия, където ни очаква джип сафари. Паркът е изграден през трети век от Крал Махасен. Разположен на площ от над 8 800 хектара, известен като мястото с най – голяма концентрация на азиатски слонове през сухите сезони. Ще срещнем и различни видове маймуни, сърни, разнообразие от птици и други влечуги.

Настаняване в Sun Green Resort And Spa 4* – http://www.booking.com/hotel/lk/sungreen-resort-amp-spa.en-gb.html  . Вечеря и нощувка в хотела.

4-ти Ден 05.11.2016:  Кандалама – Сигирия – Полунарува – Кандалама

След закуска заминаваме към Сигирия (ЮНЕСКО) –  позната още като „Лъвската скала”, защото входът й е бил охраняван от гигантски лъв. Издига се на 200 м над равнината, сред околната джунгла и е построена от крал Касапа. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха й е бил построен дворец.  Запазени са лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, „огледалната стена“ и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи  „небесните девици“ (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.

Продължаваме към Полунарува (ЮНЕСКО) – един от най-живописните археологически обекти, древната столица на Шри Ланка от X век, с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Тук е съграден и най-високият храм на острова  – високият 55 метра Ранкот Вихара – най известният в страната с великолепни статуи на изправения, седящия и полегнал Буда, изсечени в скалите – шедьоври на световната скулптора; кралския дворец, залата за приеми, баните във форма на лотос, статуята на крал Паракрама и езерото, построено от него. Полунарува е с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва.

Вечеря и нощувка в Sun Green Resort And Spa 4*.

5-ти Ден 06.11.2016: Кандалама – Матале – Перадения – Канди

След закуска заминаваме за Матале, където ще посетим градина за подправки. Продължаваме към Канди, последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е символ на великолепие, разкош и е свързано с много легенди. Ще посетим Кралската ботаническа градина на Перадения, която е добре известна с голямото разнообразие от растителни видове. Тази градина притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение. Продължаваме разходката из Канди – ще видим горното езеро, създадено от последния крал на Синхала – Шри Викрама Раджасинг през 1798 г.; пазара, ще посетим храма Далада Малигава – дом на Свещения Зъб на Буда.

Вечеря и нощувка в Royal Kandyan 4* – http://royalkandyan.lk/  .

6-ти Ден 07.11.2016: Канди – Перадения – Чаена Плантация – Индурува

Закуска. Отпътуваме за плантация за чай. Ще станем свидетели на производството на световно известния „цейлонски чай“. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Продължаваме за западното крайбрежие на Шри Ланка. Вечеря и нощувка в The Palms 4* – http://www.palmsberuwala.com/  .

7-ми Ден 08.11.2016: Индурува

Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Вечеря и нощувка в The Palms 4*.

8-ми Ден 09.11.2016: Индурува – Коломбо – Истанбул

Закуска. По обяд освобождаване на хотела. Следобед ни очаква ни туристическа обиколка на един от най-оживените градове в Шри Ланка. Коломбо е запазил прекрасната си колниална архитектура, която контрастира с новите, съвременни сгради. Ще посетите едни от най-интересните туристически обекти – Квартала Петах и пазара, търговският комплекс Dutch Hospital, театъра Nelum Pokuna, Хиподрума, отворен през 1893 година за първите конни съзтезания, използван от авиацията през Втората Световна Война.Трансфер към летището за полет в 21:25 часа. Освобождаване на хотела и трансфер към летището в Коломбо.  

9-ти Ден 10.11.2016: Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 05:30 часа. Престой на летището. Полет за София в 07:45 часа. Пристигане в 09:10 часа.


Цената включваю:

– Самолетни билети София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с Turkish Airlines;

– Летищни такси;

– 1 нощувка със закуска и вечеря в Pegasus Reef 4* – http://www.pegasusreefhotel.com/  или подобен;

– 2 нощувки със закуски и вечери в Sun Green Resort And Spa 4* –  http://www.booking.com/hotel/lk/sungreen-resort-amp-spa.en-gb.html  ;

– 1 нощувка със закуска и вечеря в Royal Kandyan 4* – http://royalkandyan.lk/

  или подобен;

– 2 нощувки със закуски и вечери в The Palms 4* – http://www.palmsberuwala.com/  или подобен;

– Всички трансфери и екскурзии  с климатизиран автобус;

– Разходка из забележителностите и опознаване на Коломбо;

– Екскурзия до Дамбула;

– Сафари из Национален Парк Минерия;

– Екскурзия до Сигирия;

– Екскурзия до Полонарува;

– Посещение на градина за подправки в Матале;

– Разглеждане на Канди;

– Разглеждане на Ботаническа Градина Перадения;

– Посещение на чаена плантация;

– Водач – преводач – български екскурзовод ще пътува с групата от София; 

– Всички входни такси на посещаваните обекти;

– Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;

Цената не включва:

– Виза за Шри Ланка – 35 долара;

– Допълнителни екскурзии;

– Бакшиши за водача и екскурзовода – 35 долара, събират се предварително;

– Единично настаняване – доплащане 260 евро;

Цени:

Цена на човек в двойна стая 2715 лева.

При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

Водач/преводач от София при група от 12 туриста

Примерен хотел:

Amaya Lake ***** – ДАМБУЛА, ШРИ ЛАНКА

Фотогалерия

Очарованието на Шри ЛанкаОчарованието на Шри Ланка