Skip to content

Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд

1-ви Ден 21.10.2016: София – Доха
Отпътуваме от летище София в 20:40 часа за Ханой. Пристигаме в Доха в 01:20 часа. Престой на летището.
2-ри Ден 22.10.2016: Доха – Ханой
Рано сутринта в 02:10 часа полет за Ханой. Пристигаме в 16:20 часа.  Трансфер до хотел Lan Vien ****, разположен в сърцето на столицата. Свободен следобед за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.
3-ти Ден 23.10.2016:  Ханой
Закуска. Днес ви очаква изключително интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой – столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Ще видите комплекса Хо Ши Мин, Президентския Дворец, жилището в което е живял най-известният виетнамски политик Хо Ши Мин;  Пагодата Tran Quoc –  най-старият будистки храм в Ханой, разположена на брега на Западното езеро; Храма на литературатa – който подслонява първия Имперски университет на Виетнам, Пагодата с една колона, построена през 1049 г. от дърво върху една каменна колона. Обяд в местен ресторант.  Продължаваме с разходката и разглеждане на бившия френски затвор Hoa Lo „Ханой Хилтън”, където са държали американски пилоти по време на Виетнамската война; посещение на Етноложкия Музей. Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти Ден 24.10.2016:  Ханой – Ха Лонг Бей
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  за  залива  Ха Лонг.  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка със световното природно наследство на ЮНЕСКО. Освен това Ха Лонг е единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни.
Настаняване на круизен кораб Image Halong ****. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед възможност за плуване и изучаване на красиви пещери. Има опция и за вечерен риболов. Вечеря. Нощувка.
5-ти Ден 25.10.2016: Ха Лонг Бей – Ханой – Да Нанг
Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището. След акостиране на кораба, се отправяме  към Ханой. Ще спрем, за да разгледаме Пагoдата Con Son. Продължаваме за столицата, където ще имаме свободно време или възможност за шопинг преди да тръгнем за летището. Полет до Да Нанг  в 20:40 часа. Пристигане в 21:55 часа, посрещане и трансфер до хотел Cicilia ****. Нощувка.
6-ти Ден 26.10.2016: Да Нанг – Хюе
Закуска в хотела. Рано сутринта се отправяме към Хюе – древен императорски град, който е бил престолен град от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници. Ще разгледаме 7-етажната  Пагода Тиен Му – най-старата сграда в града, висока 21 метра,  построена в началото на седемнадесети век. Тя е издигната през 1601 г. от тогавашния местен феодал Нгуен Хоанг в памет на видение, което му посочило тъкмо това място като заредено с природна свръхсила и предопределено за издигането на светилище. И днес виетнамците вярват, че пагодата носи благодат на всеки, стигнал до нея. Ще посетите гробницата на император Minh Mang.  Обяд в местен ресторант. Продължаваме с разглеждането на Императорсият град и Забранения  град –  издържан в китайски стил архитектурен комплекс, подслонявал виетнамските владетели, е бил идеално съхранен чак до 1968 г., когато безпощадните американски бомбардировки унищожават Забранения Пурпурен град, намирал се зад стените на двореца, достъпен само за жените и евнусите на императорите. Днес ЮНЕСКО обмисля програма за неговото възстановяване. Ще разгледаме колоритния пазар Dong Ba. Настаняване в Hotel Mondial ****. Нощувка.
7-ми Ден 27.10.2016: Хюе – Да Нанг – Хой Ан
Закуска в хотела. На път за Хой Ан ще посетим Мраморнaта планина, както и статуята Lady Buddha при Пагодата Linh Ung. Обяд в местен ресторант в Хой Ан. Градът е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в Hotel Thanh Binh Riverside ****. Свободен следобед за разглеждане и опознаване на Хой Ан. Нощувка.
8-ми Ден 28.10.2016: Хой Ан – Да Нанг – Хо Ши Мин
Закуска в хотела. Ще посетим пазара и Древния град. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към летището в Да Нанг. Полет за Хо Ши Мин в 15:35 часа. Пристигане в 16:50 часа.  Трансфер и настаняване в хотел Eden Star ****. Свободен следобед.  Нощувка.
9-ти Ден 29.10.2016: Хо Ши Мин
Закуска в хотела. Днес ни очаква целодневна обиколка из града, ще посетим: Площад Хо Ши Мин; Катедралата Нотр Дам построена през 1863 – 1880 г.; ще разгледате сградата на Централната Поща на Сайгон (старото име на град Хо Ши Мин) проектирана от Густаф Айфел в готически стил; Музея на останките от войната; Пагодата Jade Emperor Pagoda построена от Китайското Общество през 1909 година; също и първия музей за традиционна медицина в страната – FITO, представящ богата експозиция от над 3000 предмета, свързани с развитието й във Виетнам – билки, прибори, старинни книги и документи. Обяд в местен ресторант е включен в програмата. Връщане в хотела. Нощувка.
10-ти Ден 30.10.2016: Хо Ши Мин – Сием Реап
Закуска в хотела. Сутринта *по желание посещение на  тунелите Ку Чи – невероятна подземна мрежа дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база по време на виетнамската война. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Сием Реап в 16:30 часа. Пристигане в 17:30 часа. Трансфер и настаняване в Хотел Somadevi Angkor **** . Нощувка.
11-ти Ден 31.10.2016: Сием Реап
Закуска в хотела. Рано сутрината посещение на Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Напълно погълнат е от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките на храма. Обяд в местен ресторант.  Посещение на храма Бантей Срей (Цитаделата на жените) построен X век, посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури са от розов пясъчник.
Връщане в хотела. Нощувка.
12-ти Ден 01.11.2016: Сием Реап
Закуска в хотела. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том – последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетие храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор. Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват – смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Връщане в хотела. Нощувка.
13-ти Ден 02.11.2016: Сием Реап – Банкок
Закуска в хотела. Днес ще разгледаме храмовете от групата Рилус. Харихаралая е била столица на Кхмерите цели 70 години, тук са изградени първите Кхмерски храмове – Лолей, Банкон, При Ко. Ще разгледаме занаятчийски център Artisan D’ Angkor, основан през 1992 с цел да подпомогне развитието на изкуствата и занаятите в Камбоджа и да даде възможност на младите хора да развият своите умения. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Банкок за полет в 16:30 часа. Пристигане в 17:25 часа. Посрещане на летището в Тайландската столица. Трансфер до хотел Centara Watergate Pavilion ****. Свободно време. Нощувка.
14-ти Ден 03.11.2016: Банкок
Закуска. Полудневна обиколка с посещение на Кралския дворец и най-значимите  храмове в Банкок. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали. Храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал.
Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.),
нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата Императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок.  Свободен следобед. Нощувка.
15-ти Ден 04.11.2016: Банкок
Закукса. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд. ревната столица на Сиам (1350-1767 г.), стратегически разположена там, където се събират три реки. Посещение на трите най-важни храма в историческия парк: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Продължаване към Банг-па-ин, където е летния кралски дворец на крал Рама IV, построен по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд. Круиз до Банкок с обяд-бюфет, кафе и наслаждаване на гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората.  Връщане в Банкок и вечерта трансфер до летището.
16-ти Ден 05.11.2016: Банкок – Доха – София
Рано сутринта в 01:35 часа полет за Доха. Пристигане в 04:50 часа. Престой на летището. Заминаване за София в 06:35 часа. Пристигане в София в 10:40 часа.


Цена на човек в двойна стая: 5 125лв

Цената включва:

Самолетни билети София – Доха – Ханой; Банкок – Доха – София с Qatar Аirways с включени летищни такси и багажи;
Самолетен билет Ханой – Да Нанг с включени летищни такси и багаж;
Самолетен билет Да Нанг – Хо Ши Мин с включени летищни такси и багаж;
Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап, летищни такси и багаж; 
Самолетен билет Сием Реап – Банкок, включени летищни такси и багаж;
Всички трансфери летище – хотел – летище;
Всички хотели в програмата, разположени в центъра на градовете, както следва:
2 нощувки със закуски в Ханой в хотел Lan Vien **** – http://lanvienhotel.com.vn/  или подобен;
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Image Halong **** – http://imagehalongcruise.com/  или подобен ;
1 нощувка със закуска в Да Нанг, хотел Cicilia Hotel & Spa **** –  http://www.ciciliadanang.com/en/about.html    или подобен;
1 нощувкa със закускa в Хю в Hotel Mondial **** – http://www.mondialhotel.com.vn/  или подобен;
1 нощувка със закуска в Хой Ан, Hotel Thanh Binh Riverside **** – http://thanh-binh-riverside-hotel.hoi-an-hotels.net/en/  или подобен;
2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин, Eden Star **** – http://www.edensaigonhotel.com/  или подобен;
3 нощувки със закуски в Сием Реап, хотел Somadevi Angkor **** –  http://www.somadeviangkor.com/   или подобен ;
2 нощувки със закуски в Банкок, хотел Centara Watergate Pavilion **** –   http://www.centarahotelsresorts.com/centara/cwb/  или подобен ;
13 закуски, 10 обяда и 1 вечеря съгласно програмата;
Всички екскурзии и забележителности описани в програмата;
Входни такси на посещаваните обекти;
Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Гранд Палас;
Екскурзовод – водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия от София;
Транспорт по включения маршрут с климатизиран бус;
Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;

Цената не включва:

Виза за Виетнам за еднократно влизане – заплаща се и се издава в София, 80 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Виза за Тайланд – заплаща се и се издава в София, 30 евро (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Екскурзия до тунелите Ку Чи с включен обяд – 38 евро;
Целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд – 65 евро;
Лични разходи;
Допълнителни екскурзии;
Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 50 долара на човек;
Единично настаняване – доплащане от 460 евро.

Фотогалерия

Наследството на Виетнам, Камбоджа и ТайландНаследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд