Skip to content

Къщи за гости Лещен

Разположение: Лещен е село в Югозападна България, което се намира в благоевградска област. В последно време много от старите къщи в селото са реставрирани (като архитектурният им стил е запазен) и са превърнати в почивни вили, където често отсядат туристи. Заради автентичния облик на селото в него често се снимат филми и музикални видеоклипове.

Описание на селището: Къщичките в селото са уникални не само като архитектура, но и като вътрешено оформление. В реставрацията им е вложена не толкова фантазия, колкото почтеност към оригиналния им вид. Старателно са избирани детайлите, които не са купувани на едро битови предмети, а истински и напълно запазени или възстановени след години вярна употреба. Всяка стая, във всяка къща има собствен характер, а пространството е изпълнено със сладкия и уютен аромат на истинско дърво. И ако не бяха луксозните бани и кабелната телевизия, човек неминуемо би усетил духа на старото и добро Възраждане.

Къщите: Селището предлага настаняване в 15 къщи с трийсет стаи и общ капацитет 60 души. В къщите има хладилник, котлони, тигани, чинии и всякакви други необходими кухненски принадлежности. Всеки желаещ да готви на дърва може да се изяви на огнището. В къщата се предлагат още домашни игри и кабелна телевизия. Леглата са спални.

Цени 2015:

  • Двойна стая –60лв
  • Апартамент (трима души) – 100лв
  • Глинената къща  (двама души) – 120лв

За нощувки се взима капаро от 30 до 60 лв. на вечер.

Фотогалерия

Къщи за гости Лещен  Къщи за гости Лещен  Къщи за гости Лещен  Къщи за гости Лещен