Skip to content

Индия – Златния триъгълник и Ришикеш

ИНДИЯ -ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК И РИШИКЕШ
10 дни / 8 нощувки
25.11.2015 – 04.12.2015
Делхи – Агра – Джайпур – Делхи – Харидвар – Ришикеш – Делхи

1 ДЕН 25.11.2015 /сряда/ – 2 ДЕН 26.11.2015 /четвъртък/ – София – Истанбул – Делхи – Агра
Отпътуване от София до Истанбул в 10.05 ч. Пристигане в Истанбул в 11.25 ч. Следва полет Истанбул – Делхи в 20.00 ч. Пристигане в Делхи в 05.25 ч. на 26.11.2015 г. След митническите и имиграционни формалности, посрещане представител на фирмата – партньор в Индия. Трансфер доАгра (близо 200 км./около 4 часа). Настаняване в избрания от вас хотел. Свободно време за дейности по личен избор. Нощувка.

3 ДЕН 27.11.2015 /петък/ – Агра – Джайпур Ранно посещение на Тадж Махал (по изгрев слънце). В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на 17-ти век от Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. Ще имате достатъчно време, за да разгледате от близо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
Трансфер до хотела за закуска. След това, следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Агра Форт – тук се е помещавала Мугълската Империя поколения на ред. Тук е било седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар. Той издига първите стени, порти и сгради по източниа бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Следобяд отпътуване до Джайпур (близо 235км./около 5-6 часа).
По път, ще посетим Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. И днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както от преди 300 години, изпълнен с дворци и джамии. Фатехпур Сикри е бил град, по-голям от Лондон, по време на построяването си. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.

4 ДЕН 28.11.2015 /събота/ – Джайпур Закуска.
Отпътуване към Амбър /старата столица/, като по пътя се разглежда “Дворецът на ветровете“, познат като Хава Махал. Това е една изключителна фасада, зад която дамите от съда ежедневно са наблюдавали движението и хората по улиците по-долу. След това следва посещение на невероятната крепост Амбър. Махараджа Мансайн и най-успешният Генерал от Мугълската Империя по времето на Акбар, започват изграждането на крепостта Амбър през 17ти век. Крепостта е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур и гледа към езерото Мот. Следва обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждат се Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Връщане обратно в хотела. Вечеря и нощувка.
5 ДЕН 29.11.2015 /неделя/ – Джайпур – Делхи Закуска в хотела. Отпътуване към Делхи (близо 260 км./около 6-7 часа). Настаняване в избрания от Вас хотел. Следобяд следва полудневна обиколка нановата част на Делхи. Продължаваме обиколката с посещение на импозантната Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали във Втората Световна война). След нея ще минем покрай сградата на Парламента и Резиденцията на президента, както и гробницата Хумаюн, построена от вдовицата на втория Мугълски император Хумаюн. Тази гробница е изключителен паметник от Индийско – Персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Ще преминем и през Кутаб Минар (Кула на победата) – построена, за да се установи силата на исляма и да се даде началото на мюсюлманското управление в Индия. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН 30.11.2015 /понеделник/ – Делхи – Харидвар – Ришикеш Ранен трансфер до ЖП гарата за отпътуване до Харидвар с влак Шатабди Експрес в 06.40 ч. Пристигане в Харидвар в 11.20 ч. Посрещане на ЖП гарата от представител на фирмата – партньор и трансфер до избрания от Вас хотел в Ришикеш. (20 км./ около 30 минути).
Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
7 ДЕН 01.12.2015 /вторник/ – 8 ДЕН 02.12.2015 /сряда/ – Ришикеш Рано сутринта – йога сесия. Връщане обратно в хотела за закуска. Свободно време за дейности по личен избор.
Късен следобед – отново йога сесия. Вечеря и нощувка.

9 ДЕН 03.12.2015 /четвъртък/ – Ришикеш – Харидвар – Делхи Ранен траснфер до ЖП гарата в Харидвар за отпътуване до Делхи в 06.25 ч. Закуската ще Ви бъде дадена в сух пакет. Пристигане в Делхи в 11.10 ч. Посрещане на ЖП гарата в Делхи от представител на фирмата – партньор, след което следва полудневна обиколка на старата част на Делхи. Ще разгледаме Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последният архитектурен фарс на Мугълския Император Шах Жахан, построен през 1658, с помощта на 5000 занаятчии. Джамията е разположена през пътя на Червената Крепост и е известна също като Масджид-И-Джананума, което означава „джамия, командваща възгледите за света“. Размерите на джамията са 65м х 35м, а дворът е с площ от 100 квадратни м. Джамията има капацитет 25 000 поклонници. Следва посещение на Червената крепост (построена през 17-ти век, пример за архитектурата на Мугхалите), а след това няма да пропуснем да посетим и Радж Гхат – паметник, посветен на Махатма Ганди. Трансфер до избрания от Вас хотел и настаняване. Вечеря и нощувка.
10 ДЕН 04.12.2015 /петък/ – Делхи – Истанбул – София Ранен трансфер до летището в Делхи за полет до Истанбул в 06.55 ч. Пристигане в Истанбул в 10.35 ч. Обзорна екскурзия на Истанбул с вкючен обяд и трансфери. Следва полет Истанбул – София в 19.10 ч. Пристигане в София в 20.30 ч.

ЦЕНИ:

* 986 евро/ч в двойна стая / хотел 3*/

*1216 евро/ч в единична стая / хотел 3*/

* 1090евро/ч в двойна стая / хотел 4*/

*1360 евро/ч в единична стая / хотел 4*/

Цените са в Eвро, на човек в двойна стая и включват: Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София; 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* вДелхи; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Агра;2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Джайпур; 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Ришикеш; 4 йога сесии в хотела; Билет за влак Делхи – Харидвар – Делхи;  Всички входни такси по програмата;  Всички трансфери с климатизиран автобус; Екскурзовод на английски език; Представител на туроператора при мин. 20 души; Изкачване със слон на крепостта Амбер в Джайпур; Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;  Представител на фирмата – партньор в Индия; Обзорна екскурзия на Истанбул с включен обяд и трансфери;
Цените не включват: Летищни такси – 339 евро (подлежат на препотвърждение);  Виза за Индия – 105 лева; Бакшиши – 40 щ.д.;  Напитки;  Разходи от личен характер;
Забележка: Цените са калкулирани при курс Щатски долар – Лев – 1 USD = 1.70 лв.
При промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление, туроператорът си запазва правото да променя цените.

Допълнителни екскурзии:
Делхи:  Обяд в ресторант “Chor Bizzare” http://www.chorbizarre.com/del/ – 15 евро; Разходка с рикша в Старо Делхи по време на екскурзията – 5 евро;
Джайпур: Abhaneri Village Exerience /разходка с фургон с камили и програма с традиционни народни танци с включени алкохолни и безалкохолни напитки и лека храна, с продължителност 1 час/ http://abhaneristepwell.com/experience.html – 30 евро; Обяд в индийско семейство – 25 евро;  Йога сесия – 12 евро; Преобличане в пагди и типично индийско облекло – курта – пижама/сари – 12 евро.

Необходими документи за издаване индийска виза: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;  2 снимки 5.08 см х 5.08см.

ДРИЙМ

Фотогалерия

Индия - Златния триъгълник и Ришикеш