Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Банско

Банско е град в Югозападна България. Градът е известен зимен курорт. В него има 78 км ски трасета, от които за начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски сезонът е от декември до май благодарение на оръдията за изкуствен сняг.

Боровец

Боровец е най-старият планински курорт в България - датира от 1896 г., когато генерал Тантилов построява първата вила за почивка, в последствие княз Фердинанд построява лятна резиденция. Днес Боровец е голям първокласен курорт. Разположен е на 1350 м. н.м. на северните склонове на Рила, на 73 км от София.

Пампорово

Разположен във вътрешността на Родопите на 1650 м. надморска височина, Пампорово е един от най-известните български зимни курорти. Той предлага различни възможности за практикуване на ски спортове, а също и пешеходни разходки към красивия връх Снежанка, в чието подножие се намира.

Сандански

Сандански е град в Югозападна България. Това е най-топлият български град през всички годишни сезони. Въздухът в Сандански е с най-ниското съдържание на алергени в цяла България и е подходящ за лечението на астматични и алергични заболявания. Градът е световноизвестен, като естествена лечебница и балнеокурорт.

Хисаря

Хисаря е град в Южна България. Характерно за град Хисаря е термалното находище от 22 извора, разположени в малък район, с различна физико-химична характеристика и температура, с доказани лечебни качества. Град Хисаря се слави със своите красиви паркове с около 300 растителни вида, заемащи 100 хектара площ.

Велинград

Велинград е разположен в най-голямата котловина на Родопите – Чепинската. Минералните извори (80 на брой), мекият климат и прекрасната природа са голямото богатство на града. Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „СПА столицата на Балканите“.

Вършец

Вършец е град в Северозападна България. Геоложкото и географското му разположение го определят като климатичен курорт, известен с топлата си минерална вода и мек планински климат, създаващ благоприятни условия за провеждането на ефективно балнео-климатолечение и профилактика.

Кюстендил

Кюстендил е град в Югозападна България. Намира се в близост до границата с Република Македония и с Република Сърбия. Балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски-спорт в планината Осогово.

Банкя

Банкя е град в Област София. Той е известен балнеолечебен център. Курортът е национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика. Уютните хотели и ресторанти, тенис-комплексът, хиподрумът и минералният плаж, предизвикват интереса на многобройните гости на града.

Сапарева Баня

Сапарева баня е разположена на 75 км. югозападно от град София. В селището се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан (103? С). Природните богатства, климат и местоположение на общината са предпоставка за развитието на балнеолечение, екологичен и селски туризъм.

Паничище

Курортното селище Паничище е разположено сред красиви иглолистни гори в Рила планина. Има много почивни бази, хижи и спа хотели, ски-влек с добра писта. Паничище е начална точка за пешеходни маршрути за различни хижи. В района се намира и най-ниското ледниково езеро в Рила - Сухото езеро.

Белчин баня

Белчински бани е село в Западна България, Софийска област. Разположено е в живописната долина между планините Рила, Верила, Витоша и Плана планина. В курорта има термални води с доказани лечебни и профилактични въздействия върху опорно-двигателна система и кожните дерматити.

Огняново

Огняново е българско село в югозападна България, близо до границата с Гърция. Селото е с надморска височина 540 м. и с благоприятен климат, а като се прибави и минералният извор на територията му, селището се превръща в отлично място за балнеоложки и селски туризъм.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори