Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Велинград

Велинград е разположен в най-голямата котловина на Родопите – Чепинската. Минералните извори (80 на брой), мекият климат и прекрасната природа са голямото богатство на града. Велинград е един от най-големите балнеологични курорти в България и е известен като „СПА столицата на Балканите“.

Девин

Град Девин се намира в Западните Родопи, в Девинската планина. Историята на града датира още от времето на траките. В региона на града се намират три резервата - „Кастраклий“, „Казаните“ и „Старата гора“, съхранили девствени борови и смърчови гори, както и богат растителен и животински свят.

Хисаря

Хисаря е град в Южна България. Характерно за град Хисаря е термалното находище от 22 извора, разположени в малък район, с различна физико-химична характеристика и температура, с доказани лечебни качества. Град Хисаря се слави със своите красиви паркове с около 300 растителни вида, заемащи 100 хектара площ.

Сандански

Сандански е град в Югозападна България. Това е най-топлият български град през всички годишни сезони. Въздухът в Сандански е с най-ниското съдържание на алергени в цяла България и е подходящ за лечението на астматични и алергични заболявания. Градът е световноизвестен, като естествена лечебница и балнеокурорт.

Павел Баня

Павел баня е сравнително ново селище, разположено в района на град Казанлък, близо до яз. Копринка. Основни за икономиката на Павел баня са балнеоложкият туризъм и производството и обработката на етерично-маслени култури.

Поморие

Основан с името Анхиало в края на V в. пр. Хр., Поморие е разположен на 20 км. от Бургас. До началото на миналия век той е един от най-важните черноморски градове по българските земи. В момента стопанският профил на общината и в частност на град Поморие се определя от туризма и винарската промишленост.

Вършец

Вършец е град в Северозападна България. Геоложкото и географското му разположение го определят като климатичен курорт, известен с топлата си минерална вода и мек планински климат, създаващ благоприятни условия за провеждането на ефективно балнео-климатолечение и профилактика.

Кюстендил

Кюстендил е град в Югозападна България. Намира се в близост до границата с Република Македония и с Република Сърбия. Балнеоложки и туристически център с национално и международно значение, археологически и архитектурен резерват, изходен пункт за туризъм и ски-спорт в планината Осогово.

Банкя

Банкя е град в Област София. Той е известен балнеолечебен център. Курортът е национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика. Уютните хотели и ресторанти, тенис-комплексът, хиподрумът и минералният плаж, предизвикват интереса на многобройните гости на града.

Сапарева Баня

Сапарева баня е разположена на 75 км. югозападно от град София. В селището се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан (103? С). Природните богатства, климат и местоположение на общината са предпоставка за развитието на балнеолечение, екологичен и селски туризъм.

Огняново

Огняново е българско село в югозападна България, близо до границата с Гърция. Селото е с надморска височина 540 м. и с благоприятен климат, а като се прибави и минералният извор на територията му, селището се превръща в отлично място за балнеоложки и селски туризъм.

Белчин баня

Белчински бани е село в Западна България, Софийска област. Разположено е в живописната долина между планините Рила, Верила, Витоша и Плана планина. В курорта има термални води с доказани лечебни и профилактични въздействия върху опорно-двигателна система и кожните дерматити.

с.Баня,Банско

Баня е село в Разложка община на 5 км. североизточно от световно известният ски курорт Банско. Селото е осеяно с археoлогически останки от времето на траките. В района на село Баня има 70 минерални извори с температура на водата около 55°С които се използват в откритите плувни басейни и минерална баня.

Банско

Банско е град в Югозападна България. Градът е известен зимен курорт. В него има 78 км различни ски трасета - за начинаещи, за напреднали и за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски сезонът е от декември до май благодарение на оръдията за изкуствен сняг.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори