Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Свети Влас

В подножието на южните склонове на Стара планина, в непосредствена близост до брега на Черно море е разположен град Свети Влас. Той е на 10 км от историческия град Несебър. Свети Влас заема северната част на залива, край който се намира Слънчев бряг и вилно селище Елените, а Бургас е на 40 км по на юг.

к.к. Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-големият български курорт, който се намира в южната част на българското черноморие. Разположен е в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Южната му част опира в разположения на полуостров древен град Несебър.

Несебър

Несебър е град, разположен в Югоизточна България. Той се намира в Община Несебър, Област Бургас, в съседство на север с най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг, а на юг в близост е град Поморие. Градът е административен център на община Несебър.

Поморие

Основан с името Анхиало в края на V в. пр. Хр., Поморие е разположен на 20 км. от Бургас. До началото на миналия век той е един от най-важните черноморски градове по българските земи. В момента стопанският профил на общината и в частност на град Поморие се определя от туризма и винарската промишленост.

Созопол

Созопол е разположен на българското черноморско крайбрежие,В полите на Странджа планина и на 35 км южно от Бургас. Центърът му (Старият град) се намира на малък полуостров. В близост до него са островите Свети Иван и Свети Петър.

Приморско

Приморско е разположен на малък полуостров. Благодарение на местоположението си на границата на две географски ширини, там където се сливат умереноконтиненталният и средиземноморският климат, Приморско е най-северното населено място в България, където виреят цитрусови плодове.

Китен

Курортно селище Китен се намира в югоизточната част на Република България. Основните особености на релефа в Китен, които са и от първостепенно значение за туризма, са двата живописни залива – Караагач и Атлиман и плажните ивици.

Лозенец

Лозенец се намира точно по средата между Китен и Царево, на 60 км южно от Бургас. През последните години това райско кътче се превърна в предпочитано място за много хора, които искат да избягат от шума и навалицата на претъпканите комерсиални курорти.

Царево

Царево, известен в миналото като Василико и Мичурин, е град и пристанище в Югоизточна България. Той се намира в Област Бургас и е в близост до град Ахтопол. Отстои на 70 км югоизточно от Бургас. Градът е административен център на Община Царево.

Синеморец

Селото е разположено върху полуостров, южно от устието на Велека и на 5 км на юг от Ахтопол. Днешното име Синеморец е буквален превод от гръцкото „галаза“ - „небесносиньо“.

Арапя

Арапя е къмпинг в южната част на българското Черноморие между курортите Лозенец и Царево. Разположен е в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори.

Аркутино

Аркутино или Мечешкото блато е блато-лагуна в Бургаска област, община Приморско. От залива се разкрива и прекрасна гледка към остров Свети Тома - единственото място в България, където се срещат диворастящи кактуси от род Opuntia.

Балчик

Балчик е малък крайбрежен град в Североизточна България, разположен в средните части на Северното Черноморие, в близост до курортния комплекс Албена. Основна забележителност на Балчик е архитектурно-парковият комплекс „Балчишки дворец“ - изграден през 1924 година за лятна резиденция на румънската кралица Мария.

к.к. Албена

Албена е курортен комплекс, разположен в Североизточна България. Той е открит официално на 24 август 1969 година. Плажната му ивица е с дължина 5 км и ширина 150 метра. Курортът Албена е подходящ за семейна почивка. Той е относително спокоен в сравнение с по-големите курорти като Слънчев Бряг и Златни пясъци.

Кранево

Морето на брега на Кранево е плитко и позволява безопасно къпане на деца. Името на селището произлиза от крепостта Кранея. Всяко лято в края на май и началото на юни се провежда „Славянски венец“ - фестивал, по време на който деца от различни страни се надпреварват в пеене, танцуване, хореография, сценични изяви.

к.к. Златни пясъци

Златни пясъци морски курорт, разположен в северната част на българското Черноморие. Той е прочут със златистия хубав пясък и широкия и дълъг плаж (с дължина 3,5 км. и ширина до 100 м.). Златни пясъци е носител на "Син флаг" - международна награда за екологично чист курорт.

к.к. Св. Св. Константин и Елена

Курортен комплекс "Св. св. Константин и Елена" е най-старият български черноморски курорт. Старото име на курорта, което е все още доста популярно сред варненци, е „Дружба“. Целогодишно в курорта работят два открити басейна с гореща минерална вода, единият от които денонощно.

Бяла

Историята на Бяла датира от 4 век пр. Хр., когато е носила името Аспрос. Плажът на града е един от най-чистите по нашето Черноморие. Това се дължи на факта, че се намира достатъчно далеч от големите административни градове Варна и Бургас. Съчетанието на планински и морски климат прави Бяла едно чудесно за отдих място.

Обзор

Обзор е черноморски курорт, който се намира в Стара планина. Той се намира в община Несебър, област Бургас и е в близост до град Бяла. Историята на Обзор е с продължителност над 3 хил. години. Селището има една от най-дългите плажни ивици в България - 8 км. Близо до него в планината се намира минерален извор.

Равда

Малкото село Равда е разположено между град Несебър и град Ахелой. Разположено е на 28 километра северно от Бургас. Село Равда, заедно с местността, която го разделя от град Несебър, е летен морски курорт, известен в миналото с многобройните си детски, ученически и студентски почивни лагери.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори