Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Сърбия

Сърбия започва да съществува като отделна държава под името Рашка през 768 година. След края на Първата световна война тя става част от Югославия, която просъществува под различни форми на управление и териториален обхват до 2006 г. Днес Сърбия е членка на ООН и Съвета на Европа и се стреми към членство в ЕС.

Виетнам

Виетнам се намира в в Югоизточна Азия, разположен е в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток. Създаден е около 200 г. пр. Хр. и в днешно време е една от най - привлекателните туристически дестинации.

Гърция

Съвременна Гърция води началото си от древногръцката цивилизация, която се счита за люлка на Западната цивилизация. Гърция е родината на демокрацията, европейската философия, литература и драма и Олимпийските игри. Релефът на страната е разнообразен и това дава многобройни възможности за почивка и релаксация.

Турция

Оформяйки мост между Европа и Азия, Турция представлява вълнуваща дестинация за всеки любител на историята и археологията. Курортите на страната привличат пътуващите със своето спокойствие и красота. Туризмът е един от най-бързо развиващите се отрасли в Гърция, като най-развити са морският, културният и СПА-туризмът.

Македония

Македония е малка страна, разположена в сърцето на Балканския полуостров. По данни от преброяването от 2007-а година населението й наброява малко над 2 млн. души. В Македония има много туристически дестинации, свързани с богатото и? историческо минало и удивителна природа – Охрид, Солун, Скопие и др.

Бразилия

Бразилия е най-голямата и най-населена страна в Латинска Америка. Бразилия е известна с карнавалите, уникалните почивки и естествено с футболните си легенди. Тук се намират най-обширните екваториални гори в света, които местните наричат “селвас”.

Израел

Израел е съвременна държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Тя е единствената еврейска държава в света. Туризмът е много добре развит отрасъл с добра инфраструктура.

Италия

Италианската история има основно значение за развитието на културата и обществения живот в Средиземноморието. Още в праисторически времена Апенинският полуостров е арена на важни човешки дейности и затова могат да се намерят интересни археологически местности в много райони на страната — Тоскана, Умбрия и др.

Хърватска

Хърватия е държава в Югоизточна Европа. Граничи със Словения и Унгария на север, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора на изток. На запад има излаз на Адриатическо море. Хърватската култура има тринадесетвековна история. Запазени са множество паметници на културата, художествени произведения и научни трудове.

Румъния

Много често Румъния се свързва с р.Дунав, с Карпатитe , с Трансилвания, с легендарния граф Дракула. Така разположена в най-източните части на Европа страната напомня за романски езиков остров. Това има своето историческо обяснение, тъй като в миналото територията на днешна Румъния в продължение на 160 години е била римска провинция.

Албания

Албания съчетава в себе си буйната и пълна с очарование сила на Средиземноморието, възхитително гостоприемен народ и зашеметяващ със своята цветна палитра ренесанс в столицата Тирана.

Черна гора

Оградените с крепостни стени малки градчета и смесицата от православни и католически църкви, както и културната комбинация от черногорци, сърби, босненци, албанци и хървати, оцелели след превратностите на историята, правят атмосферата в Черна гора очарователна.

Франция

Франция заема части от западна и югозападна Европа. Нейна главна отличителна характеристика е излазът й на Атлантическия океан и на Средиземно море. Френското здравеопазване се смята за най-доброто в света. Страната е и най-посещаваната туристическа дестинация, като годишно я посещават 82 милиона души.

Германия

Германия има население от над 82 милиона жители, като по този показател е на първо място в Европейския съюз. През вековете немската култура (основно музиката и изобразителното изкуство) се развива с бързи темпове и център на това развитие е столицата Берлин. Германия също така е известна с многото си опери.

Австрия

Република Австрия е вътрешноконтинентална страна с предимно планински релеф. Тя се отличава с висок стандарт на живот и социално ориентирана пазарна икономика, която до 1980-те години е до голяма степен държавна. Богатото културно наследство на Австрия е ценено по целия свят.

Словения

Съвременната словенска държава възниква на 25 юни 1991 г., след разпада на бивша Югославия. Словения предлага на туристите голямо разнообразие от пейзажи в малко пространство: Алпите в северозападната си част, Средиземно море - в югозападната, Панония - в североизточната и Динарските планини - в югоизточната.

Швейцария

Макар със сравнително малко население от 7,8 милиона души, Швейцария има една от най-силните икономики в Европа. Различните езикови и културни региони в страната споделят обща история, възгледи и традиции. Швейцария е наричана страната на шоколада заради голямото количество и разнообразие от шоколад, който произвежда.

Испания

Прочута с богатото си културно наследство, Испания е повлияна от всеки от многобройните народи, населявали Пиренейския полуостров през вековете. Ето защо днес всяка област в страната има свой собствен културен облик. Испания притежава общо 40 обекта в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Малта

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Малта е резиденция на Йоанитския (Малтийски) орден.

Тайланд

Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия с Лаос и Камбоджа на изток, с Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад. Тайланд е известен и с името Сиам, официално наименование на страната до 1949.

Шри Ланка

Шри Ланка, официално наименование — Демократическата социалистическа република Шри Ланка, до 1972 г. известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Населението на Шри Ланка е съставено основно от синхали (74%), основно будисти, и тамили (18%), предимно индуиси.

Чехия

Културата на Чехия е съчетала най-доброто от славянската и немската традиция.Чехия е страна, която е известна с доста богатото си културно наследство. Нейната столица е разположена в красивата провинция Бохемия, на брега на река Вълтава. Тя е любима туристическа дестинация в Европа - със запазените си готически и барокови сгради, с оживените си кафенета и площади, с младежката си атмосфера.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори