Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Бачковски манастир

Бачковският манастир “Успение Богородично“ , вторият по големина български манастир след Рилския е развит туристичеки обект. Тук е изложено за продан всичко, което расте или се произвежда в Родопите — редки билки, домашни сладка от диви плодове, козе и биволско кисело мляко и сирене, родопски вълнени одеяла и др.

Рилски манастир

Рилският манастир е ставропигиален манастир, намиращ се в Югозападна България. Той е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Правенето на снимки в църквата и музея на манастира е строго забранено.

Кръстова гора

Кръстова гора – християнската светиня на България. Името й е дадено заради формата на кръст, която има. Символ на Кръстов връх е чудотворният Христов кръст, използван в миналото в почти всички ритуали на местното население – при освещавания, за целебни цели, по време на погребални церемонии, за благославяне.

Роженски манастир

Роженският манастир "Свето Рождество Богородично" е най-големият манастир в Пиринския край и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. В миналото манастирът е бил стовропигиален. Днес е подчинен на Неврокопската епархия на Българската православна църква.

Троянски манастир

Троянски ставропигиален манастир „Успение Богородично“ е манастир в България, основан не по-късно от края на 16 век. Манастирът, който е трети по големина в България, е разположен живописно на брега на река Черни Осъм до село Орешак, на 10 км от Троян.

Батак

Батак е град в Южна България. Уникална брадва - балтак (баташки топор) - произвеждан и до днес от самобитни майстори в региона. С балтака се извършват 95% от горските дейности (разстоянието от върха на острието до края на "държалото" е точно 1 метър) . Едно от най-популярните ястия в Батак е така наречения фасул с кочани.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори