Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

София

София е столицата и най-големият град в България. Тя е основен административен, индустриален, транспортен, културен и университетски център на страната, като в нея е съсредоточено 1/6 от промишленото производство на България. София носи името на късноантичната катедрала на града „Света София“ (Премърдост Божия).

Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България. В Пловдив се провеждат множество икономически и културни мероприятия, сред които Международния панаир, Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, Телевизионният фестивал „Златната ракла“ и други.

Варна

Варна носи названието „морската столица на България“. В рамките на града са открити поселения на възраст над 7000 години. Днес във Варна се провеждат множество културни мероприятия, а в градския исторически музей се съхранява най-старото златно съкровище в света, наречено Култура Варна.

Бургас

Разположен на брега на Черно море, Бургас е четвъртият по големина град в страната. Градът е културен център с развит морски туризъм. Известно място в града е Морската градина – парк с площ около 600 дка, който е предпочитано място от жителите и гостите на града за прекарване на свободното им време.

Велико Търново

Разположен в Северна България, това е един от най-старите градове в страната, запазил значението си през вековете на турското владичество. Като столица на Второто българско царство Велико Търново може да се похвали с много исторически паметници. Днес икономическото му развитие върви с бързи темпове.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори