Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Банско

Банско е град в Югозападна България. Градът е известен зимен курорт. В него има 78 км ски трасета, от които за начинаещи са 35%, 40% за напреднали и 25% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 80% от трасетата. Ски сезонът е от декември до май благодарение на оръдията за изкуствен сняг.

Боровец

Боровец е най-старият планински курорт в България - датира от 1896 г., когато генерал Тантилов построява първата вила за почивка, в последствие княз Фердинанд построява лятна резиденция. Днес Боровец е голям първокласен курорт. Разположен е на 1350 м. н.м. на северните склонове на Рила, на 73 км от София.

Пампорово

Разположен във вътрешността на Родопите на 1650 м. надморска височина, Пампорово е един от най-известните български зимни курорти. Той предлага различни възможности за практикуване на ски спортове, а също и пешеходни разходки към красивия връх Снежанка, в чието подножие се намира.

Чепеларе

Чепеларе е родопски зимен курорт, отстоящ на 10 км. от курортния комплекс Пампорово. Съвсем наблизо се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата писта за алпийски ски в България. През периода 2007-2009 бяха направени значителни инвестиции и Чепеларе вече се развива като самостоятелен ски-център.

Рибарица

Рибарица е село в Северна България. То се намира в близост до град Тетевен. Рибарица е най-дългото българско село. То се разпростира на близо 12 км по долината на река Бели Вит. То е идеално място за почивка сред природата, далеч от напрежението на големия град.

Белчин баня

Белчински бани е село в Западна България, Софийска област. Разположено е в живописната долина между планините Рила, Верила, Витоша и Плана планина. В курорта има термални води с доказани лечебни и профилактични въздействия върху опорно-двигателна система и кожните дерматити.

с.Баня,Банско

Баня е село в Разложка община на 5 км. североизточно от световно известният ски курорт Банско. Селото е осеяно с археoлогически останки от времето на траките. В района на село Баня има 70 минерални извори с температура на водата около 55°С които се използват в откритите плувни басейни и минерална баня.

Ковачевица

Ковачевица е село в Югозападна България. Селото е запазило автентичния си вид от 18-19 век и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите. Ковачевица е архитектурен резерват и е запазила живописната си възрожденска архитектура.

Лещен

Лещен е село в Югозападна България. В последно време много от старите къщи в селото са реставрирани, като е запазен автентичният им архитектурен стил и къщите са превърнати в почивни вилни постройки, в които отсядат туристи. Заради автентичния вид на селото, там често се снимат игрални филми и музикални клипове.

Гайтаниново

Гайтаниново е село в Югозападна България. На около 4 киометра западно от селото в местността Кулата е намерен керамичен материал, който показва наличие на живот от ранния период на желязната епоха. Запазени са останки от антична крепостна стена, частично използвана и през средновековието.

Цигов чарк

Цигов чарк е български планински курорт на югозападния бряг на язовир „Батак“, който е третият по големина язовир в страната. Курортът предлага възможности за лов и риболов, водни спортове и забавления. Предстои добавянето на допълнителни писти към вече изградената ски писта с модерни съоръжения.

Копривщица

Копривщица е разположена в живописна долина по течението на река Тополница, в сърцето на Същинска Средна гора. Градът е огнище на просветата, книжнината и културата по времето на Българското Възраждане. В Копривщица се помещава Архитектурно-исторически резерват, който носи духа на онова време.

Добринище

Добринище се намира в община Банско и е заобиколен от три планини – Рила, Пирин и Родопите. Обявен в за балнеоложки курорт заради прочутите си 17 минерални извора с температура от 30-43°. Градът комбинира най-доброто за зимните и летни почивки и може да отговори на изискванията на всеки вкус.

Орешак

Орешак е село в Северна България. То се намира в община Троян, Област Ловеч. Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни творби.

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори