Добре дошли в сайта на KaVi Holidays!

Замъкът в Равадиново стана туристическа атракция №1 в света


Новини

Замъкът в Равадиново стана туристическа атракция №1 в света
Информация:

Замъкът в Равадиново, който се намирай край Созопол, стана туристическа атракция номер 1 в света. Уникалната постройка получи златен и сребърен приз в световния конкурс „A' Design Award“ 2016 в категорията „Туризъм“.  След българския представител се наредиха традиционните призьори в световните дизайнерски конкурси – американци, японци и индийци. 

Замъкът е изграден от 20 000 тона камък - мраморен варовик, изваден от недрата на Странджа планина близо до границата с Турция.  Според Геологическия институт на БАН тези камъни са на възраст около 227 до 247 милиона години. Те съдържат следи от микродиаманти и по тази причина замъкът си променя цвета – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе.  Счита се, че сградите изградени от мраморен варовик, са вечни. 

Сградата е украсена с орнаменти от месинг, които препращат в легендарните рицарски времена. Градината е пълна със статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се намира приказна градина с езеро, в което плуват лебеди. В Замъка има също винарна, художествена галерия, кът за игра, а в градината растат над 3 000 вида цветя и растителни видове.

Замъкът е отворен за посетители и може да бъде разгледан всеки ден от 9.00 до 22.00 часа. Входът е 10 лева.

Източник: Economy.bg


коментари

Абонамент

E-mail (*)
Въведете правилен E-mail

Анкета

Познавате ли българските културно- исторически забележителности?

По- скоро не
Определено да
Не мога да преценя

Партньори